by
on
under
Permalink

Allt passar bättre på en vältränad kropp

Bra hållning och en välsvarvad figur, vare sig du är man eller kvinna, är optimalt för att få dina kläder att sitta så bra som möjligt på kroppen. Det är helt enkelt omöjligt att klä en soffpotatis lika snyggt som någon som tar hand om sig själv och den egna kroppen, då allt ter sig naturligt snyggare på någon som inte säckat ihop och i vissa fall är rent överviktig.

Att inte träna och att samtidigt köpa dyra modekläder på löpande band är till vis del att skjuta sig själv i foten och en bortkastad investering. Du har säkert någon gång reflekterat över hur bra kläder alltid tycks sitta på affärers skyltdockor.

Skyltdocka

Det är inte för inte som det är på detta vis, då skyltdockorna är framtagna för att passa mallen för dagens idealkroppar. Det kan tvistas om huruvida detta är ett sunt sätt att se på saken, men sanning är den att de flesta ute i samhället hade mått bra av att forma sina egna kroppar. Med det menar vi självfallet att man borde börja med någon form av träning som innefattar både kondition och styrka.

Förutom den utseendemässiga aspekten finns det dessutom en lång rad fler positiva effekter utav denna sortens träning. De flesta blir lyckligare och mer harmoniska. Får lättare att sova. Bygger upp muskler som förhindrar förslitning av kroppen och minskar krämpor och andra bekymmer.

Exempel på bra och roliga träningsformer

Zumba

Träningsformen som använder sig av dans för att paketera in träningen på ett roligare vis. Dansa dig i bättre form både rent konditionsmässigt men också fysiskt, med hjälp av mindre hantlar eller andra vikter under träningsprogrammen. Utrustningsmässigt är det enda du behöver komfortabla kläder och bra inomhusskor, som ger dig fäste mot underlaget.

Crossfit

Crossfit är en mycket populär träningsform som blandar konditions och styrkeövningar från en rad olika sporter så som tyngdlyftning, gymnastik och sprinting. All träning utförs med hög intensitet och variation och går till och med att tävla inom på elitnivå.