by
on
under
Permalink

Basgarderob för honom

Begreppet basgarderob kan kännas uttjatat minst sagt, men dess innebörd är ständigt högaktuell. Genom att skapa en genomtänkt basgarderob ser du till att alltid vara förberedd klädmässigt, oavsett situation och väder.

En basgarderob är inget du kan eller ska sätta ihop på en gång, eller ”från scratch”. Tvärtom är det något som växer med tiden, i och med att du steg för steg investerar i bärbara och stilrena plagg av god kvalitet. I takt med att du själv utvecklas gör garderoben det också, utan att det för den skull blir några stora förändringar eller kortsiktiga slit och släng-inköp som ångras efteråt.

Innehåll

Vad innehåller då basgarderoben? Grunden ligger i att välja stilrena och tidlösa klädesplagg som inte riskerar att bli omoderna. Självklart ska de passa din personliga smak och behov, som styrs av bland annat livsstil och arbetssituation. En tips är att satsa på åtminstone en uppsättning plagg i smakfulla naturfärger, som passar för olika tillfällen och är enkla att matcha. Det kan vara t-shirts, skjortor, chinos, jeans och tröjor, men även strumpor, undertröjor, kalsonger och stickade accessoarer. Välj gärna ekologiska eller hållbarhetscertifierade naturliga material, som bomull, linne, ull och läder, som är behagliga mot huden och generellt sett snälla mot miljön.

Sätt guldkant

Genom att bygga upp en noga utvald basgarderob, med långsiktiga klädval som tål både tidens och ögats slitage, har du större möjligheter att även inkludera något lite mer exklusivt då och då, som sätter guldkant – både på tillvaron och på enskilda oufits. Även en mer extravagant mönstrad skjorta exempelvis låter sig enkelt kombineras om du har en bra grund med snygga byxor och shorts. Ett annat exempel är jackor och kappor, där det kan löna sig att välja ett lyxigare märke om du hittar något du faller för. Dessutom ger blandningen av basplagg och föremål med högre designgrad ofta en härligt levande känsla till din look.