Den sofistikerade mannens accessoarer

shutterstock_275191106

Säga vad man vill om manligt mode, men få saker har varit så tidlösa som finkläder och accessoarerna man matchar dem med.

Artiklarna som tas upp här kan man hitta på neckwear.se, de har allt annat man även kan behöva för att sätta ihop en bra outfit.

Slipsen

Slipsen är en del av många klassiska och snygga outfits, den har varit standarden sedan länge tillbaka, men samexisterade under en lång tid med flugan. Slipsens roll har varierat med tiden, under 1800-talet var den en symbol för status och briljans och specialtillverkades för varje person. På 1900-talet övergick detta till att vara en accessoar för kontorsarbetare och tjänstemän där det ansågs att slipsen utstrålade hederlighet.

Flugan

Flugan började falla ur moden på mitten av 1900-talet men har nu gjort en rejäl comeback. Idag är det många som funderar om flugan eller slipsen är rätt val. Precis som slipsen hade den moderna flugan sin start under 1800-talet då lägre skjortkragar krävde smalare kravatter. Dess storhetstid hittar man dock under 1900-talets första hälft.

Bältet

Det är ju rätt så uppenbart att bältet är mer eller mindre förväntat att has till många outfits, men när man klär upp sig lite extra så gäller det ju att ha koll på vad det är som gäller så att man vet att man har på sig rätt bälte, det ska ju passa inte bara den outfit man har utan även matcha de andra accessoarerna.

Hängslena

Trots att bälten är det mer populära sätt att hålla uppe sina byxor så är faktiskt hängslena det bättre lämpade verktyget för just män. Bältet gör bäst jobb när man har en midja som är smalare än höfterna, något som faktiskt inte ofta är fallet för män. Hängslen bär istället upp byxorna över axlarna, något som män är mycket bättre byggd för. Med modet idag är det fler och fler som använder dessa.