by
on
under ,
Permalink

Detaljerna gör hela outfiten

Man's winter clothesUnder en längre tid har herrmodet stått i skymundan för kvinnors mode. Det kan delvis bero på den arbetande mannen som burit arbetskläder på jobbet och behovet för ett herrmode har legat lägre.

Under de senare årtionden har männen börjat få allt mer utrymme inom modebranschen. Plaggen har blivit mer innovativa och utmanar de traditionella typiska snitten. På catwalken världen runt, visas mode både för män och kvinnor, vilket visar tydligt på den frammarsch som herrmodet gjort.

Förr om åren kunde man nästan enbart hitta herrplagg och accessoarer i särskilda herrekiperings butiker, medans de numera är precis lika vanligt att hitta herrplagg i butiker liksom damplagg. Ännu enklare har det blivit i och med internets frammarsch och den enorma webben med butiker världen över som blivit lättare att nå för allmänheten.

Ännu ligger toleransen lågt för de manliga accessoarerna och de traditionella kommer att ligga kvar som ett säkert kort en lång tid framöver. Det är ju svårt att hamna fel med en snygg slips, en fin fluga, manschettknappar på skjortan och så vidare. Den stilige mannen lär fortfarande bära den manliga dräkten, kostym, även om hundra år, men man kan ju hoppas att synen mellan mannen och kvinnan har jämkats på alla håll.