by
on
under ,
Permalink

Huvudsaken för din outfit

Huvudbonader har varit en av våra viktigaste accessoarer sedan urminnes tider. Med huvudbonader håller vi oss varma under den kallare årstiden och skyddar oss mot nederbörd och sol.

Men därutöver kan huvudbonader i stor utsträckning bidra till att sätta prägel på din klädsel i övrigt. Det gäller till vardags som till fest. Förr i tiden var hatt ännu vanligare än vad det är idag och en naturlig del av utstyrseln.

Mössa för året runt-bruk

Mössan är kanske den typ av huvudbonad som är allra vanligast nu för tiden. Detta har att göra med dess stora mångsidighet. Därför finns mössan numera i otaliga varianter: från värmande vintermössor och funktionella löparmössor i en variation av stilar till attitydsäkra mössor inom streetwear eller mer humoristiska varianter med djuransikten. Av sina mest hängivna fans används den året runt som ett alternativ till frisyr eller dålig hårdag.

Snyggt och praktiskt med keps

En lite lättare version av att bära mössa är kepsar i olika utföranden. Här talar vi både om retroinspirerade så kallade gubbkepsar och de mer moderna baseballkepsarna. Kepsen har dels en praktisk funktion då den skärmar av exempelvis solljus och regn. Dels är den ett fint och lagom kaxigt sätt att rama in ansiktet på. För ett urval av snygga kepsar och andra huvudbonader kan du bland annat besöka onlinebutiken Patches and Pins.