by
on
under ,
Permalink

Manligt mode

11051209-composite-image-of-handsome-young-man-looking-confused

På catwalkvisningarna hos de stora modeskaparna kan man urskilja flera starka trender inom hösten och vinterns herrmode.

Alla trender som visas upp på catwalken får förstås inte samma genomslagskraft, men en trend som säkert kommer att hitta in i de flesta modemedvetna mäns garderober är den klassiska polotröjan. Höstens polotröjor kommer att finnas tillgängliga i många olika färger och material så att man lätt kan hitta en polotröja som passar varje tillfälle. Skaffa gärna flera olika polotröjor, till exempel enklare tröjor i bomull för vardagsbruk och en elegantare variant i kashmir för speciella tillfällen. Polotröjan är ett bra basplagg som är snygg både under kavaj, V-ringad tröja och på egen hand. Dessutom hjälper polokragen till att hålla värmen när kalla höstvindar blåser.

Djurmönstrat

En annan trend som synts på modeshowerna är djurmönstrat. En leopardmönstrad rock eller skjorta är uppseendeväckande och passar inte alla tillfällen och inte heller alla personer. Den som finner djurmönstrade kläder väl vågade kan istället välja detta mönster på mindre detaljer som inte står ut så mycket. Kombinationer av sportiga och klassiskt skräddade plagg i skarp kontrast är en annan trend, likaså influenser från det militära. Den kamelfärgade yllerocken gör också comeback och den är det perfekta ytterplagget för den som gillar preppy-stil. Tidlös, elegant och värmande går den att bära över nästan allt, till både vardag och mer formella tillfällen. Mer om höstens herrtrender kan du läsa på Café.