Preppymode

Preppymodet som spridit ut sina rötter ifrån USA till resten av världen har tagit rot och är här för att stanna. Detta klassiska och stilfulla sätt att klä sig vänder ofta många blickar i positivt bemärkelse och understryker en självsäker och framgångsrik personlighet.

Preppy är i grunden och från början ett slangord för preparatory. Ett ord som används i begreppet preparatory school, en sorts förberedande skola dit barn från rika familjer i USA ofta skickas innan de sedan slussas vidare, ofta till exklusiva och privata universitet. Det är alltså dessa barns sätt att klä sig som ligger till grunden för stilen preppy, med fokus på prydligt tillverkade kläder, i dyra märken och alltid klassiskt skurna.

Flugor

En startpunkt

Om du själv är intresserad av att anamma denna stil kan det inledningsvis vara smidigt att få en viss hjälp på traven. Det du letar efter är plagg som tweedkavajen, kostymskjortor, chinos, cardigans och fina blankputsade skinnskor eller kanske någon form av seglarvariant.

Till dina basplagg är det sedan, för att sätta pricken över i:et, dags att blanda in olika och passande accessoarer, så som till exempel fluga, bälte, handskar, servett och hängslen för herrarna och halsduk, klocka, väskor och armband för damerna.

Som ett inledande tips kan ni på neckwear.se hitta några av nätets allra skarpaste accessoarer inom preppymodet, både för honom och henne.

Din touch

Efter ett tag kommer du märka vad som passar just dig bäst och därifrån kommer du kunna förfina just din användning av modet. Det finns inget som säger att du inte kan hitta nya egna vägar när du väl börjat känna dig säker inom stilen och kanske är det i framtiden du som kommer medverka till att sätta någon av det nya trenderna inom preppy.

Det kan finnas en mening med att våga prova något nytt. Vi faller lätt in i gamla mönster och använder oss av plagg som vi vet passar ihop med varandra. Tänk utanför boxen och våga chansa lite, det kan om inte vara roligt att ha vågat lite extra någon gång.