Rätt mode just nu

Trenderna skiftar igen, sommaren har svalnat och vi har officiellt övergått till hösten. Med hösten kommer de mjuka tröjorna, de lite varmare plaggen och en chans att hitta nya favoriter att fylla garderoben med. Vi har tittat runt på nätet och i butikerna för se vilka kläder som förklarar höstens trender bäst. 

Hållbart och svenskt

Vi blir alltmer selektiva i vårt urval. Som konsumenter har vi börjat efterfråga bättre arbetsvillkor, mer kvalité och miljövänligare mode. Sveriges designers har mött efterfrågan och nya kollektioner med klassiska modeller strömmar in på marknaden. Det öppnas butiker med hållbart mode där trender följs utan att svika våra krav som hos Mayla. Istället för att bara shoppa på de stora kedjorna väljer vi att gå runt de gigantiska butikerna och hitta de mindre webbshopparna.

Stickat

Det här är en återkommande trend i olika varianter beroende på år. Förra året skulle alla stickade höstplagg vara korta, vi skulle gärna visa naveln eller linnet under tröjan. Kläderna skulle ha stora armar med smal mudd, något som visade sig bli obekvämt när du behövde ta på dig en jacka över de tjocka ärmarna. Idag är stickade tröjor oversize och långa i så mjuka garn som möjligt. De ska kännas som siden mot tyget och har otrolig stretch.

Sammet

Det började med inredningen: soffor, fåtöljer, pallar och gardiner i exklusiv sammet. Nu har trenden gått vidare till våra kläder. Vi hittar sammet i varenda butik, nästan varje typ av plagg har en sammetsvariant. T-shirts, kavajer, kjolar, byxor, skor, väskor och linnen. Listan kan göras lång med alla färger och skärningar. Sammet är mysigt och ser uppklätt ut på samma gång. Det ger också bra värme, helt rätt material att fokusera på i höst!