by
on
under
Permalink

Rensa garderoben

Var det längesen du rensade ur din garderob? Då kanske det är dags igen. För att garderoben i sig, men även kläderna ska hållas fräscha så behövs det rensas då och då. Det är vanligt att garderoben blir näst intill överfull eftersom att man gärna köper nytt men sällan tänker på att göra sig av med det gamla. Dessutom så finns det ju ingen anledning att samla på sig en massa plagg man aldrig använder?

Vilka plagg används egentligen?

Vi har fyra olika årstider som såklart har fyra olika typer av väder. Av denna anledning så behöver vi också kläder som är anpassade efter dessa väderlekar. Ta som exempel när vinter börjar gå över till vår, då är det dags att byta kläder. Vad ska man då göra med kläderna man ska lägga undan. Tänker du ha kvar vinterjackan till nästa år eller kommer den bara ligga och samla damm? Ta tillfället i akt och rensa ur din garderob rejält. Plocka ut alla kläder och bestäm vad som ska vara kvar eller inte. Kom ihåg att gamla kläder inte alltid behöver slängas, det finns gott om alternativ för den som vill skänka kläder till välgörenhet.

Städa

När du väl rensar ur garderoben så är det lika bra att göra en ordentlig städinsats. För att garderoben ska kunna vara fräsch så krävs det såklart att den ska städas. När alla kläder är ute så ta och dammsug golvet och dammtorka alla hyllor. Vill du att den fräscha känslan ska hålla längre så går det att lägga in en doftpåse som kommer att sprida en fräsch doft i garderoben. Nu är garderoben redo för dina kläder igen! Har du tidigare haft dålig ordning i garderoben så har du nu ett perfekt tillfälle att organisera, du kommer att tacka dig själv senare!