by
on
under
Permalink

Så matchar du makeup och klädsel

Kläder och makeup hänger ihop. Kanske i synnerhet för tjejer och kvinnor. Även om vi prioriterar olika så utgör de båda en helhet tillsammans med håret. Därför är det en fördel att tänka igenom så att ditt smink matchar det du har på dig. På det viset blir ditt yttre mer enhetligt och attraktivt. Vilket kan vara en fördel både på jobbet och i privata sammanhang.

Anpassa efter naturliga färger

Steg ett för en makeup du är bekväm med är att den ska passa med dina egna färger. Det handlar till exempel om hudton, ögonfärg och hårfärg. Då uppnår du en naturlig look. Sedan kan du fundera på din personliga stil. Är den avskalad? Modern? Romantisk? Formell? Punkig? Alternativen är otaliga men det du kommer fram till bidrar till att avgöra hur du lägger din sminkning.

Olika kombinationsmöjligheter

Gällande kombinationen outfit och makeup finns det lite olika vägar att gå. Antingen kan du kombinera exempelvis lättare makeup med en mer stilren klädstil. Alternativt mer smink tillsammans med en färgglad utstyrsel. Eller så du gör tvärtom: förstärker det ena eller andra. Det är ganska roligt att prova sig fram och experimentera med detta. Numera hittar du ett brett utbud av sminkprodukter även online bland annat hos den specialiserade butiken Make Up Sweden.