by
on
under
Permalink

Snygg i löpspåret

Att ta på sig snygga träningskläder när man ska ut i löpspåret kan ge en riktig kick. Genom att få kännas sig snygg när man ger sig ut kan man få den där extra motivationen som gör att man orkar lite extra. Vi tänkte här ge lite tips på vilka kläder som är bra för just löpning.

LöpningTräningstights

Ett plagg som blivit väldigt populärt de senaste åren, som även är väldigt praktiska, är träningstightsen eller löpartightsen som de även kallas. Idag finns det en uppsjö av olika träningstights, med olika funktioner. Tightsen komprimerar benen och rumpan och gör att man får både bättre komfort och funktion. Idag finns det även träningstights som är fodrade, som passar perfekt att träna i nu i vinter.  Ska du köpa ett par träningstights är vår rekommendation att kolla efter ett par i bra kvalité. Här får man lite vad man betalar för och ett par träningstights som ska hålla i många mil kräver bra kvalité.

Tröjor och linnen

På överkroppen finns det många olika tröjor och linnen att välj bland. Visa föredrar de som sitter mer lös medans andra vill ha en tröja som sitter tajt för att inte ta för mycket vind. Nu när det går mot vinter är det bra att köpa in en bra underställströja i ett funktionsmaterial som andas varmt en vindjacka över. Är det extra kallt ute kan man med fördel ta en fleecetröja som mellanlager för att hålla värmen.

I vinter är det starka och klara färger som gäller på träningsplaggen. Eftersom träningstightsen ofta är svarta kan du med fördel införskaffa en underställströja och vindjacka i en knalligare färg. Orange eller ceriserosa är två färger som står sig starka i vinter, gärna tillsammans.

Huvud och händer

Det sista som är viktigt att tänka på när man klär sig för träningspasset är att ha både mössa och handskar som är varma och andas. Håller man inte huvudet varmt spelar det ingen roll hur varma plagg man bär på kroppen. Är huvudet kallt fokuserar kroppen på att få upp värmen där och den övriga kroppen förblir kall. Ett tips är att även här välja en knalligare färg. Du syns då bra ute i vintermörkret samt är trendig och känner dig snygg.

Ett tips är att kolla en artikel vi hittat på löplabbet.se där du får konkreta tips på hur du klär dig i olika temperaturen under vintern.