Större storlekar

Behöver man större storlekar på sina kläder kan det vara besvärligt att hitta kläder som sitter bra och ser bra ut. Vi har några smarta tips som du kan ta del av för att ta fram dina bästa sidor. 

Börja med underkläderna

Det första du ska göra är att skaffa underkläder som sitter bra och rätt på kroppen. Ett par trosor ska inte skära in i huden och lämna märken. De ska inte sitta så pass tajt så huden och underlivet inte kan andas.

En bh ska inte inte heller skära in i huden, axelbanden ska inte glida ned från axlarna och banden runt kroppen ska inte arbeta sig upp för kroppen. Men det man ska vara mest noggrann med är att kuporna är rätt, och har man större byst kan det vara svårt att hitta en passande storlek i kedjebutikerna. Sök hellre efter stora bh storlekar på nätet där utbudet är större och du kan läsa deras storleksguider.

Kläderna

Här finns det flera knep att ta del av för att framhäva och dölja kroppsdelar. Den första grunden är att mörkt förminskar och ljust förstorar. På den grunden kan du sedan bygga din outfit. Välj horisontella ränder för att förminska kroppsdelen samtidigt som du framhäver den. Om du gillar mönster ska du välja små mönster än stora: små mönster får dig att se mindre ut.

Veckade tyger döljer valkar och putande magar. Köp en baddräkt eller tröja med veck eller samlat tyg på magen så döljs den på en gång.

Stora höfter och lår blir större i byxor med vida ben. Välj hellre stuprörsjeans och andra smalare byxmodeller som är raka. Då ska det helst kombineras med en mjukt och lössittande topp för att balansera utstyrseln.

Undvik korta jackor och tröjor som bara går till midjan, välj hellre jackor och kappor som når höften eller längre. Det ger en längre profil och delar inte upp kroppen.