by
on
under
Permalink

Svenskt mode

September är en månad som det händer mycket om man är modedesigner. Det är nämligen denna månad som det börjar visas kollektioner för våren och sommaren 2014. Svenskt mode har idag blivit väldigt känt även utomlands och det är många svenska modedesigners som slagit även internationellt. 

Mode

Det är roligt att Svenskt mode idag fått så stor uppmärksamhet internationellt, ofta pratas det om ”det svenska modemiraklet” där designers som Nudie Jenas, Odd Molly, Acne och Filippa K satt Sverige på modekartan för sin fantastiska design. Exporten av kläder från Sverige har de senaste åren ökat markant vilket är mycket positivt för våra Svenska designers.

Ett stort evenemang som anordnas årligen i Sverige är Stockholm Fashion Week. Där får våra Svenska designers chans att visa upp det Svenska modet som ofta brukar beskrivas som funktionellt och minimalistiskt. Det senaste året har fokus också varit mycket på hållbart och miljövänligt mode där hållbar modeutvecklig har uppmärksammas i samband med Stockholm Fashion Week. Bland annat anordnade Svenska Institutet en tvådagars evenemang med tema ”Hållbart Mode” förra året.