by
on
under , ,
Permalink

Träningsmode

Träning är så på tapeten att träningsmodet har gått över och blivit lika populärt som det vanliga vardagsmodet. 

Så klart är träningsmodet lite mer begränsat än vardagsmodet. Kläder som man ska röra sig och vara aktiv i behöver vara i speciella material som andas och har stretch. Det går inte att ha lite stor variation men det betyder inte att man inte kan se tydliga modetrender.

När det kommer till träningsbyxor så väljer man oftast tajta till kondition och lössittande till styrketräning. När man tränar styrka vill man vara bekväm och musklerna ska inte hindras av kompression. Men när man konditionstränar är kompression bra för det hjälper blod cirkulationen och kläderna ska sitta tajt för att inte hindra ens rörelser.

Man kan se vardagsmodet i träningskläder för här är det också populärt med grafiska mönster och kraftiga färger. Starka lila, blå och varsellysande gul finns överallt. Det är också populärt med tryckt text längs byxbenen.

Överdelarna har samma regler som byxorna, lössittande för styrka och tajt för kondition. Men sedan finns det undantaget. Konditionstränar man dans och liknande brukar det vara lättare att ha lössittande kläder för att kunna utföra alla rörelser obehindrat.

Överdelarna delar samma färgkarta som byxorna men här kan man också hitta mer tryck. Istället för huva har det blivit populärare med en tajt krage på tröjor och jackor. De smarta tumhålen på långärmade tröjor finns kvar och passar perfekt till dem som är ute i joggingspåret eller på cykeln.