by
on
under
Permalink

Trenderna för honom 2020

Mode är ett spännande sätt att uttrycka sig på, som kanske säger ännu mer om vår personlighet än vad våra ord gör. Idag går tendenserna mot att även män blir allt mer modemedvetna och noga med hur de klär sig.

Precis som för samhället i övrigt utvecklas även modevärlden mot ett mer hållbart tänkande, där det satsas på långsiktiga val, naturliga, ekologiska och återbrukade material samt färg och form som har designats för att hålla över tid, både gällande design och slitage. Enkelt uttryckt handlar det om att bygga upp en sammanhängande basgarderob, där plaggen på ett naturligt sätt går att kombinera i olika outfits.

En variation av stilar

Numera luckras de traditionella klädstilarna upp allt mer, liksom samhällets normer för vad som är snyggt eller passar i det ena eller andra sammanhanget. Istället utvecklas det en större individualism, där det blir mer och mer accepterat att klä sig utanför etablerade regler och konventioner.

Välklädd streetstyle har lika hög status som skräddarsydd kostym, och män klädda på detta sätt ses sitta bredvid varandra både på finkrogar och utanför den lokala korvkiosken. Idag behöver du inte heller gå runt i fysiska butiker för att handla mode. Det finns en hel del att välja på online, när du behöver uppdatera med något plagg eller accessoar

Nyckelplaggen i sommar

Oavsett var du befinner dig på herrmodets skala så kan du alltid hämta inspiration från de årliga modeveckorna och deras visningar. Det kan handla om ett nyupptäckt nyckelplagg, en färg eller en oväntad accessoar som passar in i just din vardag. För 2020 syntes bland annat mönstrade skjortor, cargobyxor och andra plagg med stora fickor, jeans, gärna i ljusa tvättar, samt skinnjackor och skinnbyxor.

Detta i kontrast med mer klassiska stilar som kritstrecksrandigt mot blå botten eller den dubbelknäppta kavajen. Alternativt ny variant av det sistnämnda, som en överdimensionerad version av den ikoniska oxfordskjortan, gärna med en lekfull brodyr eller mönster.