by
on
under
Permalink

Vårens bästa jackor

När våren kommer är det dags att växla över till en lättare jacka. När du köper en ny behöver du tänka på att den helst ska funka när det är varmt ute på dagen, men också erbjuda i alla fall någon form av värme när temperaturen sjunker framåt kvällen. När man väljer vårjacka är det en del att tänka på:

Köpa online eller i butik?

Butiksutbudet är idag i de flesta fall mycket sämre än det du kan hitta online där det finns mängder av varianter och modeller att välja mellan. Fördelen med att köpa i butik är att du kan testa och se om den passar, men när du väl har gjort det går det å andra sidan bra att beställa den online också. Dessutom brukar det oftast vara både lätt och billigt att skicka tillbaka något som inte passar. Om inte annat: se till att hålla koll på dina mått.

Modell

Vilken modell du ska köpa är givetvis en fråga om tycke och smak. Men det finns ett par tydliga trender som gäller just nu. Den trend som dominerade förra året och fortsätter dominera är bomberjackan. Den är lätt och elegant och bärs med fördel till antingen jeans och t-shirt eller kostymbyxor, skjorta och slips.

En annan tydlig trend som hängt i ett tag är modsens favorit parkasjackan. Den är lösare i passformen och funkar bra att ha över en kostym eller över dräkten. Modsen gillade den för att den funkade bra att ha på sig när de skulle mecka med sina scooters och inte ville få olja på finkostymen. För kvinnor är även kappan på modet, både enfärgat och med blommor.

Utöver dessa så är en snygg skinnjacka ett bra alternativ, eller en regnrock. Marknaden för de sistnämnda har fullkomligt exploderat de senaste åren och idag finns det gott om alternativ som funkar att bära även när det är soligt ute. Eller är så pass flexibla i materialet att de är lätta att rulla ihop och förvaras i en liten väska tills vädergudarna bestämmer sig för att det är dags att släppa lös ett oväder.