by
on
under
Permalink

Vårens mode

Om en dryg månad är vintern förhoppningsvis över, vilket innebär att våren gör entré. Av den anledningen kan det ju också vara läge att titta till vad som gäller i modeväg om en månad och en tid framåt. Här kommer några stiltips inför våren.

moderiktig brunettPlagget

Vårens ”it-plagg” framför andra är inget mindre än bootcut-byxan. De smala jeansens tid är med andra ord förbi, nu ska det vara lite vidare och mer luftigt nertill.

Färgerna

Färg är alltid viktigt och just i vår är det framför allt vit, beige och ljusgrå som gäller. En annan färg som också kommer att bli het i vårsolen är rosa, som är en färg som är på stark frammarsch och det på alla typer av plagg, såväl kavajer som klänningar.

Materialen

Miljö och hållbarhet genomsyrar de flesta branscher just nu och modebranschen är inget undantag. I vår ska kläderna vara i naturliga material som bomull, silke, linne och ull. Det gör så klart heller ingenting om kläderna är ekologiska, vilket blir allt vanligare. Hittar man inte ekologiska kläder i den vanliga klädbutiken är ett bra tips att ge sig ut på nätet där det finns en rad olika butiker som säljer ekokläder.