by
on
under ,
Permalink

Varm och snygg under vintern

Många ser nog på vintern som något av ett avbrott i modet. Detta är ju till viss del fullt förståeligt då vi i ett nordligt land som Sverige ofta behöver fokusera lite mer på att hålla oss varm än kanske att vara så väldigt moderiktig. Men varm och snygg är inte så ömsesidigt uteslutande som många verkar tro.

Om vi börjar med det absolut viktigaste för att hålla värmen måste vi ju vända oss mot vinterjackan. Alla förlitar vi oss mycket på just jackan att hålla värmen inne och kylan ute under vintertiderna när plusgraderna känns extra långt borta. När man bor kallt till satsar man ofta på de tjockare varianterna för att de isolerar bättre. Men utveckling sker hela tiden inom klädbranschen och mycket har hänt på senare tid som lett till bättre material som bättre håller värmen. Tittar man på det nutida utbudet är det ingen tvekan om att vinterjackor kommer i många olika utformningar och stilar som ändå kan hålla värmen.

Sedan blir ju urvalet ännu större när man även tänker på andra sätt att klä sig rätt i kylan. Bara genom att följa lager på lagerprincipen där man är mer selektiv med inte bara jackan utan även det man har under den kan man uppnå en mycket mer isolerande effekt som låter en välja även tunnare jackor då värmen hålls inte inte bara av den utan även de andra plagg man har under.

Men det är förstås inte bara jackan eller det andra vi har på överkroppen som håller oss varm. Många har säkert hört att vi tappar en stor del av kroppsvärmen genom huvudet, vilket ju blir anledningen till varför det är så viktigt att ha en mössa på sig. Detta är dock inte helt sant. Har man inte mössa kommer man tappa en hel del kroppsvärme genom huvudet, den delen är sann, men desamma gäller faktiskt alla andra delar av kroppen som har direktkontakt med den kalla luften. Så har man inte på sig handskar är det där kroppsvärmen kommer att försvinna likaså.

På så sätt bör man även se till att investera i snygga handskar, en vacker mössa och kanske även en härlig halsduk. För att vara varm och snygg på vintern gäller det att tänka sig helhetspaketet och inte bara fokusera på en enda sak och hoppas att den kan hålla en varm.