Press

Här kan du ladda ner pressmaterial


Här hittar du bilder till Yrias produktioner, kurser, böcker och porträttbilder på ensemblen.
Bilderna får användas i artikel/recension/marknadsföring av relaterad produktion, bok eller kurs, inför och under spel- och kursperiod.
Fotografens namn måste anges. Övrig användning måste godkännas av Yria.

Presskontakt

Press- och PR-ansvarig:
Johanna Seth
Johanna@pipicucu.se

+46 72-309 7801

Pressmeddelanden

May 25, 2023
May 26, 2023

Yrias värld LIVE

Grammisbelönade barnfavoriterna Yria har världspremiär på ny musikföreställning!

2022 vann de grammis för bästa barnmusik, turneerna har avlöst varandra och visningarna på Youtube-kanalen har nu överstigit en miljon. Yria ligger inte på latsidan och i juni är det dags för ytterligare en överraskning till alla musikälskande barn – världspremiär av Yrias värld live; en storslagen konsert för hela familjen att uppleva tillsammans.

Med över en miljon visningar av Yrias interaktiva musikfilmer är det nu dags att ta Yrias världs populära Youtube-kanal till livescenen. Med ett gäng nya låtar och en stor portion svängiga hits från förr, koreografi som bjuder in till både rörelse och sång, och en sprakande scenografi vill Yrianerna väcka publikens musikglädje och fantasi till liv.

– Vi känner att det är dags ge publiken möjlighet att uppleva magin i den stora gemenskapen, där många personer känner svänget tillsammans. Bland sagoblommor, bubblor och blad längtar vi nu efter att få sjunga och dansa våra mest populära sånger från Youtube tillsammans med publiken - live, säger Cia Eurenius.

Premiär 14 juni i Stockholm
Yrias värld live blir en svängig konsert för barn 1-6 år och likasinnade. Under magiska träd bland bubblor och bång, blir det ankplask, tågtut och kackerlacksång. Repertoaren till konserten tar avstamp i de mest populära låtarna från Yrias Youtube-kanal som Alla ombord, Sinnenas Spektakel, Din kropp den är så liten, Alla mina ankor och Smyga som en tiger. Premiären är den 14 juni på Telefonfabriken vid Telefonplan, strax söder om Stockholm.

Om Yrias värld live

Medverkande: Cecilia Eurenius, Britta Forslund, Sara af Klintberg, Karin Westberg
Musik: Yria
Regi: Yria - Sara Ohlzon och Madeleine Wittmark
Koreografi: Yria
Scenografi: Caroline Romare
Kostym: Ellen Segergren
Längd: 45 min
Målgrupp: 1-6 år och likasinnade
Premiär: 14 juni, Telefonfabriken, Telefonplan

Presskontakt
Johanna Seth
Pipí cucú
+46 723 097801
johanna@pipicucu.se

Läs mer och boka biljett: yria.se

Ladda ner PDF
May 25, 2023
May 19, 2022

Grammis för årets barnmusik

Barnmusikgruppen Yria är med albumet Upp & Ut vinnare i kategorin ”Årets barnmusik” på Grammisgalan. Upp & Ut kom ut den 6 oktober 2021 och innehåller både nya låtar som titellåten och Bygga bro liksom tidigare favoriter som Luktmackapär, Lurvig larv och Det kliar. Yria bildades 2008 och har sedan dess erbjudit turnerande konstnärlig och musikpedagogisk verksamhet för barn i hela Sverige samt digitalt. Till hösten öppnar de en egen scen vid Telefonplan i Stockholm.

Nominerade i samma kategori var Micaela Gustafsson med Bää muu nöff, Tigern & Kobran, Brandbilar och poesi, Svenska Kammarorkestern, Min lilla stora kärlek samt I en stad, Mer musik för barn och deras vuxna. För Yria, som även nominerades till en Grammis 2021, betyder detta pris mycket.

"För det första är detta vårt allra första pris, bara en sån sak. Att det sen är Sveriges största musikpris gör det ju extra roligt. Vi hoppas att det här gör att fler barn och föräldrar där ute i landet upptäcker alla våra låtar och vår musikglädje", säger Madeleine Wittmark, en av Yrias medlemmar.

"Extra kul är att vi får denna utmärkelse precis samtidigt som vi målar och fixar i vår nya lokal på Telefonplan dit vi i höst kan bjuda in publiken fysiskt i Yrias värld", avslutar Karin Westberg.

Om albumet Upp & Ut
Albumet är fyllt med ny egenskriven musik, som titelspåret Upp & Ut och Bygga bro, men också några av Yrias mest populära sånger som Luktmackapär, Lurvig larv och Det kliar. Som alltid står rytm, poesi och fantasi i centrum. Upp & Ut bjuder på en generös blandning av stämningsfulla, dansvänliga och tokiga arrangemang, med en uppsjö av instrument och massor av stämsång. Musiken på albumet har också en central roll i sagan Upp & Ut som Yria inom kort ger ut både som sagobok och ljudbok.

Lyssna på albumet här: https://open.spotify.com/album/4uqbetr16hHiJpHUEL8DKZ?si=inUov01FTeOzNUhgvL08MA

Om Yria

Barnmusikgruppen Yria placerar rytm, poesi och fantasi i centrum med målet att väcka självkänsla och stimulera det musikaliska sinnet hos barn och deras vuxna. Yria erbjuder musikteater, konserter, musikvideos, rytmikworkshops, album och böcker fulla med inspiration. Sedan 2008 arbetar Yria med turnerande konstnärlig och musikpedagogisk verksamhet för barn i hela Sverige samt digitalt. Bakom namnet Yria står Cia Eurenius, Britta Forslund, Sara af Klintberg, Sara Ohlzon, Karin Westberg och Madeleine Wittmark - sex musiker, skådespelare och musiklärare med rytmikmetoden som gemensam grund.

Till hösten slår de också upp portarna till Yrias värld på Telefonplan i Stockholm.

Läs mer om Yria här: https://www.ensembleyria.se

Upptäck Yrias värld på Youtube här: https://youtu.be/KvX-qnE_Oe4

För mer information och pressförfrågan, kontakta
Madeleine Wittmark
, 070-352 75 99, info@ensembleyria.se

Ladda ner PDF

Pressbilder

Sagt om Yria i pressen

Och när alla får hjälpa till att med sång och rörelser kasta den fåfänga Cassiopeja upp mot himlavalvet ... har man nog på några minuter gjort mer nytta än en hel lärobok.